Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία
Τι είναι η η αυτόλογη μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική άμεσης εισαγωγής διαφόρων ουσιών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος που ονομάζεται χόριο. Το χόριο αποτελείται κυρίως από ίνες συνδετικού ιστού και είναι υπεύθυνο για τη θρέψη και στήριξη της επιδερμίδας. Περιέχει απαραίτητα συστατικά του δέρματος όπως υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο και ελαστίνη, που είναι υπεύθυνα για τη δομή, την ελαστικότητα και την ποσότητα ενυδάτωσης του δέρματος.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή Platelet Rich Plasma (PRP), κερδίζει έδαφος λόγω των θεαματικών αποτελεσμάτων και του ότι χρησιμοποιούμε συστατικά από τον ίδιο μας τον οργανισμό.
Η διαφορά από την κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι ότι αντί να χρησιμοποιούνται υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες παρασκευασμένες σε εργαστήριο, αξιοποιείται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια του οργανισμού μας. Τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες, που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον, η θεραπεία τρέφει το δέρμα, αφού το πλάσμα περιέχει πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την ανανέωση των κυττάρων, που εξασφαλίζουν βαθιά ενυδάτωση και σφριγηλότητα.
 
Πώς εφαρμόζεται;
 
Ο γιατρός λαμβάνει μικρή ποσότητα αίματος από περιφερική φλέβα που φυγοκεντρείται σε εξειδικευμένο μηχάνημα για το διαχωρισμό του αίματος στα βασικά συστατικά του (πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια). Από αυτά χρησιμοποιούμε το πλάσμα με τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, το επεξεργασμένο πλάσμα με τα αιμοπετάλια εγχέεται με πολύ λεπτή βελόνα, αφού πριν έχει εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα, ώστε η θεραπεία να είναι τελείως ανώδυνη. Το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων ενεργοποιούν την επιδιόρθωση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβες και χαρίζουν υγιές δέρμα. Στο τέλος της θεραπείας εφαρμόζεται ειδική μάσκα που καταπραΰνει το δέρμα ώστε ο υποβαλλόμενος στη θεραπεία να γυρίσει άμεσα στις δραστηριότητές του. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και την ραχιαία επιφάνεια των χεριών. 
 
Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες σύσφιξης με νήματα PDO, όπως το EasyLift και με μη επεμβατικές θεραπείες laser. 
Στο τέλος της θεραπείας μπορεί να υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός που υποχωρεί τις επόμενες ώρες. Πολύ σπάνια να δημιουργηθούν μικρές παροδικές εκχυμώσεις στις περιοχές της έγχυσης