Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Μεσοθεραπείες προσώπου & σώματος
Τι είναι η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία συνιστά από το 1952 μια ιατρική τεχνική πολλαπλών ενέσεων (μικροενέσεων), μικροσκοπικών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών, φυσικών εκχυλισμάτων, βιταμινών, ομοιοπαθητικών παραγόντων και άλλων βιοδραστικών εκδόχων στο μεσόδερμα. Το μεσόδερμα από την εμβρυική ηλικία εξελίσσεται στην μεσαία στιβάδα του δέρματος (χόριο). Αποτελεί μια επαναστατική ιατρική πράξη παγκόσμιας εμβέλειας και ταυτόχρονα μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων όπως:
  • αντιμετώπιση ρυτίδων
  • ηλικιακή γήρανση δέρματος και φωτογήρανση (ανάπλαση προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών)
  • κυτταρίτιδα
  • ανεπιθύμητο τοπικό πάχος
  • ανελαστικότητα δέρματος (σύσφιξη)
  • ραβδώσεις (ραγάδες)
Τι επιτυγχάνεται με τη μεσοθεραπεία προσώπου;
 
Αναζωογόνηση (προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών), βαθιά ενυδάτωση, μείωση και πρόληψη ρυτίδων. Τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες (Ε,C,A,B3,B6,B5 κτλ), νουκλεοτίδια – νουκλεοσίδια (DNA), σύμπλοκα αυξητικών παραγόντων, πεπτίδια, αμινοξέα κτλ. Έτσι. ενεργοποιούνται μεταβολικά οι υπό θεραπεία περιοχές ενώ συγχρόνως διεγείρεται η φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπρόσθετα, προάγεται η ενυδάτωση λόγω της κατακράτησης μορίων νερού από το μόριο του κολλαγόνου.
Σύσφιξη - Η συνεχόμενη και σταδιακή απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης έχει ως απόρροια την αδυναμία των ινών να διατηρήσουν την σφριγηλότητα του δέρματος. Ο συνδυασμός υλικών όπως το DMAE, συνένζυμο Q10,οργανικό πυρίτιο, κολλαγόνο, βιταμίνη C αποτελεί ιδανική λύση για προβλήματα χαλαρού δέρματος, μέσω των συσφικτικών, ενυδατικών και αντιοξειδωτικών τους δράσεων.
 
Μεσοθεραπεία σώματος - Τοπικό Πάχος

 
Οι ουσίες που έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην μείωση του ανεπιθύμητου τοπικού πάχους με την μέθοδο της μεσοθεραπείας είναι η φωσφατιδυλοχολίνη, l-καρνιτίνη, (artichoke), μελίλωτος κ.ά. Ενεργοποιείται η διαδικασία της ρευστοποίηση λίπους (λιπόλυσης), καθώς η μεμβράνη των λιποκυττάρων γίνεται πιο διαπερατή, οπότε και αποβάλλεται σταδιακά το συσσωρευμένο λίπος.

Μεσοθεραπεία σώματος - Κυτταρίτιδα
 
Ανάμεσα στους πολλούς τρόπους προσέγγισης του πλέον συνήθους αισθητικού προβλήματος των γυναικών, της κυτταρίτιδας, μόνου του η σε συνδυασμό με μηχανήματα λεμφικού μασάζ ραδιοσυχνοτήτων, cavitation είναι η μεσοθεραπεία με παντεταρισμένα ή μη κοκτέιλ ουσιών. Χορηγώντας σε κατάλληλο βάθος έγχυσης πεντοξυφιλλίνη, καρνιτίνη, καφεΐνη, αγκινάρα, οργανικό πυρίτιο, ginko biloba, μελίλωτος, υαλουρονιδάση, κολλαγενάση κ.ά
  • αυξάνεται τοπικά η αιμάτωση των ιστών
  • μειώνεται ο όγκος των λιποκυττάρων
  • αποδιοργανώνονται οι δύσκαμπτες ίνες κολλαγόνου που εγκλωβίζουν τις λιπώδεις εναποθέσεις και δημιουργούν την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού
Μεσοθεραπεία σώματος - Χαλάρωση
 
Η συνεχόμενη και σταδιακή απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης έχει ως απόρροια την αδυναμία των ινών να διατηρήσουν την σφριγηλότητα του δέρματος. Ο συνδυασμός υλικών όπως το DMAE, συνένζυμο Q10,οργανικό πυρίτιο, κολλαγόνο, βιταμίνη C αποτελεί ιδανική λύση για προβλήματα χαλαρού δέρματος, μέσω των συσφικτικών ενυδατικών και αντιοξειδωτικών τους δράσεων. Στην κατηγορία αυτή της μεσοθεραπείας εντάσσεται και η αντιμετώπιση των λευκών ραγάδων.

Τι αποτελέσματα έχει η μεσοθεραπεία και πόσο διαρκούν;
 
Τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το είδος της θεραπείας και τον στόχο της. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα φαίνονται μετά την δεύτερη τρίτη συνεδρία. Διαρκούν εφόσον συνδυαστούν με άσκηση και σωστή διατροφή, απαιτούνται πάρα ταύτα θεραπείες συντήρησης.

Πονάει η θεραπεία της μεσοθεραπείας;
 
Είναι κάτι που εξαρτάται από το βάθος της έγχυσης σύμφωνα με το είδος της θεραπείας. Το αίσθημα «τσιμπήματος» ή «καψίματος» λόγω του υλικού, είναι κάτι φυσιολογικό αλλά μπορεί να μετριαστεί με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Υπάρχουν παρενέργειες;
 
Μια συνήθης παρενέργεια είναι η μελανιά (αιμάτωμα) η οποία παρέρχεται στο διάστημα μιας εβδομάδας. Άλλες πιθανές παρενέργειες μπορεί να χαρακτηριστούν ο κνησμός, ερύθημα, εντοπισμένο οίδημα.