Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Peeling
Σκοπός είναι να βελτιώσουμε την επιφάνεια του δέρματος από προβλήματα όπως: φωτογήρανση, έντονες δυσχρωμίες, ουλές ακμής ή άλλου είδους ουλές, ψιλές εκφραστικές ρυτίδες στο πρόσωπο και ιδίως στα χείλη, ψιλές ρυτίδες στα βλέφαρα. Αρκετές φορές ένα βαθύ peeling αυξάνει τον τόνο και την σφριγηλότητα του δέρματος.
 
Ουσιαστικά όπως το λέει και η λέξη αποφλοίωση πρόκειται για την απομάκρυνση κάποιων στοιβάδων του δέρματος, με την προϋπόθεση η επούλωση να γίνεται με την δημιουργία καινούργιων στοιβάδων και όχι με δημιουργία ουλών. Η ανάπλαση αυτή του δέρματος γίνεται καθώς επιθηλιακά κύτταρα από τα υπολείμματα των τριχών και των αδένων, μεταναστεύουν στην επιφάνεια και καλύπτουν την περιοχή που έγινε η θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι το μέγιστο βάθος που μπορούμε να φτάσουμε ασφαλώς είναι το μέσον του πάχους του χορίου. Ειδάλλως κατά την επούλωση θα σχηματιστούν ουλές. Η δραστικότητα και η διάρκεια του αποτελέσματος ενός peeling εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το βάθος μέχρι το οποίο φθάνει η αποφλοίωση.
 
Από την άλλη πλευρά όμως και η ένταση των συμπτωμάτων μετά το peeling καθώς και η διάρκεια της αποθεραπείας εξαρτώνται επίσης από το βάθος στο οποίο φθάνουμε. Δηλαδή εάν αφαιρεθεί μόνον η επιδερμίδα, τότε έχουμε κάνει μία απολέπιση από την οποία προσδοκούμε ένα μέτριο αποτέλεσμα διάρκειας 3-6 μηνών, αλλά και τα συμπτώματα μετά το peeling είναι πολύ πιο ήπια και θα κρατήσουν το άτομο στο σπίτι του για ένα Σαββατοκύριακο.