Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Botox
Το botox (μπότοξ) είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια (brow lift), στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και, το συνηθέστερο, γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας».
 
Στην ουσία το botox είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που δρα επάνω στους μύες, εμποδίζοντας τις συσπάσεις. Με αυτό τον τρόπο, προκαλεί προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών κάνοντας τις ρυτίδες να εξασθενούν σταδιακά. Το σημαντικό είναι πως εφαρμόζεται με τρόπο που θα χαρίσει φυσικότητα στην έκφραση του προσώπου, Τα αποτελέσματα φαίνονται συνήθως από την πρώτη μέρα και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στις 10-15 μέρες από την εφαρμογή του botox.
 
Η μέθοδος του botox είναι ελάχιστα επεμβατική, γίνεται από εξειδικευμένους Δερματολόγους και Πλαστικούς Χειρουργούς και αντικαθιστά αντίστοιχες χειρουργικές επεμβάσεις. Η δράση του διαρκεί 4 με 6 μήνες, ανάλογα με το πόσο κινητικοί είναι οι μύες του προσώπου όπου εφαρμόζεται η θεραπεία. Απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες. Κάποιες φορές ο γιατρός ζητάει να δει τον πελάτη 15 μέρες μετά την εφαρμογή ώστε να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα αν αυτό είναι αναγκαίο.